Ev yapımı kolay yemekler, genellikle çok aç olduğunuz ve yemek yapmayı istemediğinizde zamanlarda imdadınıza koşarlar. Şöyle düşünün bir gün işten çıktınız, eve geldiniz ve canınız hiçbir şey pişirmek istemiyor. Saatlerce uğraş ve sonunda 15 dakikada karnını doyur. Tabi bu yapılan yemekler her zaman sebze içermiyor ve bu sebeple de sağlıklı olmayabiliyorlar. En azından aç yatmanızı engelleyecek, böyle düşünmekte fayda var. Kolay hazırlanabilecek yemekleri 3 kategoriye ayıracak olursam;

Yumurta

Yumurta ile yapabileceğimiz onlarca çabuk ve kolay yemek var. Yumurta kırıp yağda yiyebilirsiniz, tabi bunun ağır bir kalori içereceğini ve kilo almanıza sebep olacağını unutmayın. Ama dediğimiz gibi öncelik karnımızı doyurmak, sağlığımızı düşünmek değil.

Yumurtanın üstüne 3-5 patates ekleyerek de akşam yemeğimizi çeşitlendirebiliriz. Biraz daha sağlığı gözardı edeceksek salam, sucuk veya sosis ile çeşitlendirebiliriz. Hatta yumurta ve kaşar ikilisi de yemeğinize lezzet katacaktır.

Makarna ve haşlanmış yumurta da iyi ikilidir. Sağlıklı olmasalar da akşamınızı kurtarırlar.

Belki yumurtalı ekmek yaparak da karnınızı doyurabilirsiniz. 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu yiyecek günü kurtarsa da tartıda yüz güldürmeyecektir.

Yemek Yapmayı İstemediğinizde Pişirebileceğiniz 3 Yiyecek

Yemek Yapmayı İstemediğinizde Pişirebileceğiniz Yumurta

Tost ve Yufkalar

Çocukluğumuzdan beri belki de en sevdiğimiz çabuk yemeklerden biri de tost. 2’ye ayrılmış ekmek ve arasına dilediğince doldurabileceğin bir lezzet deposu. Kaşar ile de buluşunda eşsiz bir lezzet kombosu haline geliyor.

Yemek yapmayı istemediğinizde 15 dakikada tost makinasına bastırabilir, salam, sucuk, mayonez, ketçap, acı sos ile süsleyebilir ve bir öğünü sağlıksız da olsa geçiştirebilirsiniz.

Eve giderken marketten alabileceğiniz hazır pizzalar, yufka ve gözlemeler de günü kurtarabilir.

Pizza günümüzün en sevilen ürünlerinden biri. Gerek sipariş vererek gerekse marketlerdeki hazır pizzaları ısıtarak öğünü geçiştirebilirsiniz. Kalori hesaplamayı göz önünde bulubdurarak boyut konusunda ısrarcı olmamanızı öneririz.

Yufka dünyanın en güzel yiyeceklerinden biri. İçine ne koyarsanız koyun, gerek üst üste gerekse tek bir yufka ile hazırlayacağınız börek tarzı yiyecekler kilo düşmanı olsa da bir öğünün dostudur.

Lezzetli bir gözleme tok bir insanı bile acıktırabilir değil mi? Ispanaklı, patatesli, peynirli ve daha bir sürü yan yiyecek ile destekleyebileceğiniz gözlemeler uzun süre tok olmanızı sağlayacaktır.

Yemek Yapmayı İstemediğinizde Pişirebileceğiniz Makarna

Makarna

Öncelikle sık makarna tüketen bir insansanız evdeki tartıyla vedalaşın. Çok lezzetli olan bu ürün kiloya sebebiyet verdiği yetmezmiş gibi çok kolay hazırlanıyor; peynir, mayonez, ketçap, pişmiş et, ton balığı, salam, sucuk, sosis gibi yiyeceklerle de desteklenerek lezzetli bir öğün geçirmenizi sağlıyor.

Yemek yapmayı istemediğinizde aperatif olarak sayabileceğimiz çokça yiyecek var tabi, ancak bu yiyecekler uzun vadede tekrarlanırsa sağlıksız ve kilo almanıza sebebiyet verecektir. Karar sizin.

Yarı Kaynak

Kategori:

Etiketler:

,