Kilo vermek gözümüzde büyüttüğümüz bir şeydir. Bazı alacağınız önlemler ve beslenme değişikliklerinize bağlı olarak kilo vermeye başlayabilirsiniz. İşte 10 ayda 30 kilo nasıl verilir sorusunun cevabı!

10 Ayda 30 Kilo Nasıl Verilir?

Eleme Yapmak

Kilo verme maceramızda yapmamız gereken ilk şey yiyecekleri değerlendirmek olmalıdır. Genel olarak, diyetimizden birkaç küçük parçayı çıkarmak, genel sağlığımız için büyük olumlu değişikliklere yol açacaktır. Peki nedir bu çıkaracağımız küçük parçalar;

1- Porsiyon başına 4 gramdan fazla şeker içeren yiyecek/içeceklerden kaçının. Yediğimiz yemeğin gramajı ne kadar düşükse o kadar iyidir.
2- Doymuş yağ seviyesi yüksek (>4g) gıdaları almayın.
3- Beyaz karbonhidratlardan uzak durun, enerjinizi düşürürler.
4- Atıştırmayı bırakın, şekersiz vitaminli su veya maden suyu gibi sıvılar tüketin.
5- Kahvaltı yapmayın (günün en önemli öğünü pek sayılmaz)

Planlama

Yapacağımız ikinci şey, market alışverişlerimizi planlamaktır. Bir çok insan bunu zaten yapıyor, ama yanlış şeyleri alıyorlar. Doğru yiyecekleri seçme alışkanlığı oluşturmak kilo vermek için çok önemlidir. Peki nedir bu doğru planlamadan kasıt;

1- Kaliteli bir alışveriş listesi yapın ve bu listeden sapmayın (bir sonraki başlıkta açıklayacağım).
2- Sağlıklı yiyecekler, diğer yiyeceklere göre daha pahalıdır. Ancak abur cubur gibi ürünler almayacağımız için buradan edeceğimiz tasarrufu sağlığımız için harcayabiliriz.

Önemli Yiyecekler/İçecekler

Doğru yiyecekleri/içecekleri seçmek en önemli kısımdır. Peki neler satın almalıyız;

1- Protein — tavuk, kıyma (çimle beslenmiş, 85/15), balık (somon balığı, ton balığı, tilapia), biftek, yumurta (pişirirken — 1 dolu, 2 yumurta sarısı olmayacak).
2- Sebzeler – yeşil fasulye, bezelye, havuç (humuslu yiyin), ıspanak, mısır
3- Meyve – yaban mersini, çilek, elma, muz vb.
4- Atıştırmalıklar – İki tane tercih edebilirsiniz (tuzsuz fındık ve simit).
5- İçecekler – vitaminli sular (şekersiz), maden suyu.

Alışkanlıklar

Son olarak, bazı temel alışkanlıklar oluşturmak ve kilo vermeyi hafife almayı hatırlatarak kapatalım. Peki neler yapabiliriz?

1- Sağlıklı yiyecekleri bulmayı kolaylaştırın. Yiyecekleri kilerin önüne, buzdolabına ve hatta mümkünse tezgahın üzerine koyun (görüş alanı dışında = akıldan uzak, görüş alanı içinde = akılda)
2- Lezzetli sağlıksız yiyecekler yemenin sadece yediğiniz zaman için sizi mutlu ettiğinin farkına varın. Yedikten sonra daha kötü hissedeceksiniz ve hiç enerjiniz olmayacak (enerji = daha fazlasını yapma fırsatı)
3- Kendinize çok yüklenmeyin. Tabi ki canınız diğer yiyecekleri de yemek isteyecek. Bu sebeple Cumartesi gününü serbest bırakın ve dilediğiniz yiyecekleri yiyin. Bir süre sonra sıkıldığınızı farkedeceksiniz. Sonrasındaki gün ise diyet listenize geri dönün.

Umarız verdiğimiz tavsiyeler işinize yarar ve hızlı bir biçimde dilediğiniz kiloya ulaşırsınız. Kilo vermek için kararlılık esastır. Kilo vermenin bir çok yolundan bahsedeceğiz. Bu saydığımız maddeler sadece bazılarıydı.

Daha fazla beslenme ve diyet ile alakalı içerik okumak için tıklayınız.

Kategori: