Kilo almakta güçlük çeken kişiler, en çok kilo aldıran yiyecekler için ön araştırma yapmaktadır. Kalorisi yüksek yiyecekler kilo artırımını hızlandırmaktadır.

Kilo almakta zorluk yaşayan insanların birçoğu, düzenli ve sık yeme alışkanlıkları olmasına rağmen bir türlü kilo alamayan kişilerdir. Vücut kitle endeksine göre hesaplanan ideal kiloya uzakta olan kişilerin bağışıklıkları daha düşük olması sebebi ile daha sık hastalanabilir. Bu yüzden düzenli bir beslenme programı oluşturarak, sağlıklı bir şekilde kilo almak mümkündür.

Kilo Aldıran Sağlıklı Besinler

Kilo almanın başlıca koşulu, kişinin yaktığı kaloriden daha fazla kalori almasıdır. Bunun vücudun ihtiyacı olan kaloriyi, sağlıklı besinlerden karşılamak gerekir. Peki, en hızlı ne kilo aldırır? Vücudun sağlıklı kilo almasını sağlayan yiyecekler şunlardır;

En Çok Kilo Aldıran Yiyecekler

Tam Yağlı Süt Ürünleri

Tam yağlı süt ürünleri içinde; süt, peynir, yoğurt ve tereyağı gibi ürünler bulunmaktadır. Bu besin grubuna giren yiyecekler içerdiği yüksek kalori ve enerji sayesinde hızlı bir şekilde kilo alımını gerçekleştirmektedir.

Kuruyemişler

Kilo almak isteyen kişiler, düzenli olarak uyguladıkları beslenme programlarına ara öğün olarak ceviz, badem, fındık ve fıstık gibi yağlı yemişleri ekleyerek kilo alabilirler.

Yumurta

Protein, demir ve çinko açısından oldukça zengin bir besin kaynağı olan yumurta, sağlıklı şekilde kilo almak isteyenlerin kahvaltılarda düzenli olarak tüketmesi gereken bir besindir. Yumurta aynı zamanda, bağışıklık sisteminin iyileşmesi ve beyin sağlığının korunmasında oldukça etkilidir.

Bal ve Pekmez

Yüksek enerji kaynağı olan bal ve pekmez, sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyen kişilerin başlıca tüketmesi gereken yiyecekler arasında yer almaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirmede ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda bitkisel tedavi olarak tüketilmektedir.

Pirinç

Yüksek kalori ve karbonhidrat kaynağı olan pirinç, kilo almak isteyenlerin uygun fiyatlı alabileceği sağlıklı karbonhidratlar grubunda yer alır.

Patates

İçerdiği nişasta miktarı sebebi ile kilo alımında etkili bir besin grubudur. Diyet programlarında ise, tokluk hissi sağlaması açısından sıklıkla tercih edilmektedir. Patates tüketmeyi sevmeyenler, yulaf ve mısırı alternatif bir seçenek olarak tercih edebilirler.

Doğal Fıstık Ezmesi

Yüksek kalorili yiyecekler listesinde fıstık ezmesi önemli bir yere sahiptir. İçerdiği vitamin ve mineralleri sayesinde, fıstık ezmesini tüketen kişiler, sağlıklı bir şekilde kilo alımını hızlandırabilirler.

Bitkisel Yağlar

Kilo almak isteyen kişiler, yemeklerinde bitkisel yağ kullanabilir. İçerdikleri kalori miktarı sebebi ile, yemek ve salatalarda zeytinyağı, fındık yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi bitkisel yağları kullanarak kilo alımlarını destekleyici bir özelliğe sahiptir. Bu yüzden bitkisel yağlar en çok kilo aldıran yiyecekler listesine dahil edilebilir.

Kategori:

Etiketler:

,