1 haftada basen nasıl eritilir? Kilo vermek için yapılan diyetler ve egzersizler çoğu zaman bacak ve basen inceltme konusunda pek fazla işe yaramazlar. Bu nedenle, özellikle basenlerinin incelmesini isteyen kişiler bu konu için özel bir çabada bulunurlar.Basen bölgesindeki kiloların genetik ve sonradan olma gibi pek çok sebebi vardır. Peki basenler neden kalınlaşır ve 1 haftada basen nasıl eritilir, inceleyelim.

Basen Neden Oluşur?

Türk kadınları genel olarak bacak ve basen bölgesinin kalın olduğu bir fiziğe sahiptir. Basen neden oluşur? Konusunda en önemli faktör genetiktir. Genetik yatkınlık bir insanın fiziksel görünümünün en önemli sebebidir. Genetiğinizde kalın bacak ve basen görünümü varsa uzun çabalar sonucunda bacaklarınızda ve baseninizde incelme sağlayabilirsiniz. Genetik haricinde bacaklardaki ve basenlerdeki kalınlaşmanın bir diğer sebebi de sağlıksız beslenme konusudur. Sağlıksız gıdaların vücutta yağ tabakasına dönüştüğü yerler göbek, basen ve bacak bölümleridir.

Ayrıca hareketsiz bir yaşam biçiminiz varsa ya da oturarak çalışıyorsanız bacaklarınızda ve basenlerinizde kalınlaşma olması da gayet normaldir. Lipödem de denilen ve özellikle kadınlarda görülen bu kalınlaşmanın 4 evresi vardır. İlk evresinde bacaklar ve basenler düz bir şekilde kalınlaşmaya başlar. İkinci evresinde bu kalınlaşmalara ek olarak belirli bölgelerde dalgalanmalar ve kabarıklıklar eklenir. Üçüncü evrede ise bacak ve basen derisinde portakal kabuğuna benzer görüntüler oluşur. Dördüncü evre ise artık sağlık sorunlarının görünmeye başladığı bir evredir. Damar tıkanıklığı ve hareket etmede zorlanma gibi sağlık problemleri baş gösterir.

Basen Eritme Yöntemlerinden Biri Doğal Kür

Basenlerinizi hızlı bir şekilde eritmek istiyorsanız ve bunu doğal içeriklerle yapmak istiyorsanız basen eritme kürlerini deneyebilirsiniz. Bu kürlerden en popüler ve faydalı olanı rezene, kuşburnu, papatya, sinameki, biberiye ve funda yaprağı karıştırılarak demlenen çay kürüdür. Tüm bu yaprakları tıpkı çay demler gibi demlemeli ve sabah kalktığınızda bir bardak tüketmelisiniz. Bu kür sayesinde basen eritme süreciniz hızlanacaktır.

Basen Eritme Egzersizleri

Basen eritmek için diyet ve kürlerin yanında mutlaka egzersiz de yapmanız uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Basen eriten egzersizlerin başında yürüyüş gelir. Günde en az 40 dakikalık bir yürüyüş kan dolaşımını artırır ve basen bölgenizde erime sağlar. Bisiklet sürmek de basenleri eriten bir yöntemdir. Her akşam yaklaşık olarak 30 dakika bisiklet sürmek basen bölgenizdeki yağ yakımını hızlandırır. Aynı zamanda pilates ve dans etmek gibi yöntemler de basenlerinizin erimesini sağlar.

Basen Eritmede Su Mucizesi

Su insan vücudu için en gerekli besinlerden biridir. Yetişkin bir kadının günde 2,7 litre ve yetişkin bir erkeğin ise 3,7 litre su içmesi gerekir. Her 500 ml su alımında metabolizma %30 oranında hızlanır. Bu nedenle basenlerinizi eritmek istiyorsanız günlük içmeniz gereken su miktarını ihmal etmemelisiniz.

Basen ve Bacak İnceltme Kürü Nasıl Yapılır?

Basen Eritmek İçin Ne Yenmeli?

Bazı besinlerin içeriğinde yağ yakıcı ve parçalayıcı özellik bulunur. Bu nedenle basenlerini eritmek isteyen ya da bölgesel zayıflamak isteyenlerin diyet listelerinde bu besinlere özellikle yer verilir. Basen eritme konusunda yardımcı besinler; elma, kuru baklagil, armut, esmer pirinç, badem, brokoli, yulaf, greyfurt, enginar, ahududu, böğürtlen, bezelye, çilek, hindi eti, yeşil çay, çorbalar, yoğurt, acı biber ve bol miktarda su. Bu besinler diyet listesine uygun bir şekilde yenildiği takdirde bacakların incelmesine faydalı olacaktır. Bu besinlerin yanında ambalajlı gıdalardan da uzak durarak sağlıklı beslendiğiniz takdirde basenlerinizden kurtulabilirsiniz. Beslenme, egzersiz ve kür yöntemleriyle 1 haftada basen nasıl eritilir? Sorununu çözebilirsiniz.

Kategori:

Etiketler: