Şeker hastaları diğer insanalar gibi rahat beslenemiyorlar ve yedikleri yiyeceklere dikkat etmeleri gerekiyor. Ancak bu demek değil ki şeker hastaları tatlı yiyemez. Peki şeker hastaları hangi tatlıları yiyebilir?

Şeker hastalığınız varsa, karbonhidrat alımınızı kısıtlamak, gün boyunca kan şekeri seviyenizi iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Karbonhidratlar esas olarak makarna, pirinç, ekmek, unlu mamuller ve alkolsüz içecekler gibi un ve şeker içeren gıdalarda bulunur. Vücut, sindirim sürecinde karbonhidratları bir tür şeker olan tek glikoz moleküllerine ayırır; yemekten sonra kan şekeri seviyenizi yükseltmeye doğrudan katkıda bulunurlar.

2008’de “Beslenme ve Metabolizma” da yayınlanan bir araştırma, düşük karbonhidratlı bir diyet uygulayan ve günde yaklaşık 80 ila 90 gram karbonhidrat sağlayan şeker hastalarının mükemmel kan şekeri kontrolü elde edebildiğini gösterdi.

İlginizi çekebilir: Şeker Oranı En Düşük ve Yüksek Meyveler Hangileridir?

çilek ve krema

Meyveler karbonhidrat içermesine rağmen, kurabiye, kek ve turtalara kıyasla çok daha az içerirler. Karbonhidrat alımınızı minimumda tutmak istiyorsanız, meyveler tüm meyvelerin en düşük net karbonhidrat içeriğine sahiptir. “Net” karbonhidratlar, kullanılabilir karbonhidrat miktarını ifade eder ve toplam karbonhidrat eksi life karşılık gelir. Örneğin, 15 gram karbonhidrat ve 8 gram lif içeren 1 su bardağı ahududu sadece toplam 7 gram net karbonhidrat içerir. Ahududu, çilek veya böğürtlenleri yoğun krema ile birleştirin ve kan şekerinizi zirveye çıkarmayacak lezzetli bir düşük karbonhidratlı sağlıklı tatlı elde edin.

Krem şanti

Ağır krema esas olarak yağ içerir ve 0,5 gramdan az yemek kaşığı ile çok düşük bir karbonhidrat içeriğine sahiptir. Yoğun kremayı istediğiniz kıvama gelinceye kadar çırpın ve ister tek başına ister taze meyvelerin üzerinde servis edin. Şekersiz çırpılmış kremanın tadını sevmiyorsanız, stevia veya sukraloz gibi şekersiz bir tatlandırıcı kullanın. Çırpılmış kremanızı şekersiz kakao tozu ile karıştırarak lezzetli bir çikolata, diyabetik dostu versiyon da yapabilirsiniz.

hindistan cevizli smoothie

Düzenli smoothie’ler meyvelerden, sütten, yoğurttan ve ilave şekerlerden elde edilen karbonhidratlarla doludur. Normal kan şekeri seviyelerini korumak için kendi düşük karbonhidratlı smoothie’nizi yapın. Süt, fincan başına yaklaşık 12 gram karbonhidrat içerir ve sade yoğurtta yaklaşık olarak aynı miktarda bulunur. Süt ürünlerini hindistan cevizi sütü veya krema ile değiştirerek karbonhidrat alımınızı düşük tutun. Düşük karbonhidratlı meyveler ve gerekirse şekersiz bir tatlandırıcı ile karıştırın. Avokado, smoothie’nize ekstra kremlik katmak için iyi bir düşük karbonhidratlı bileşendir.

Bitter çikolata

Bir çikolatadaki kakao yüzdesi ne kadar yüksek olursa, karbonhidrat içeriği o kadar düşük olur. Düşük karbonhidratlı bir diyet uygulayan şeker hastaları, kendilerini bir kaç parça bitter çikolata ile tedavi edebilirler. Minimum yüzde 70 kakao içeren 3 kare veya 30 gramlık bir porsiyon, 3 gramdan fazla lif içeren yalnızca 13 gram karbonhidrat içerir ve bu da 10 gramdan az net karbonhidrat içeriğine karşılık gelir.

Düşük Karbonhidratlı Unlu Mamüller

Kurabiyeler, kekler, kekler, turtalar ve diğer hamur işleri gibi yüksek karbonhidratlı tatlıları özlüyorsanız, düşük karbonhidratlı yemek pişirmeyi öğrenmek için yemek kitaplarında veya çevrimiçi olarak düşük karbonhidratlı tarifler bulabilirsiniz. Birçok geleneksel tatlı, buğday unu yerine badem veya hindistancevizi unu kullanılarak ve şeker içeriği azaltılarak veya bunun yerine yapay şeker kullanılarak daha az karbonhidratla yapılabilir. Bu tatlılar asla tamamen karbonhidrat içermez, ancak düşük karbonhidrat içeriği yemekten sonra kan şekeri seviyenizi daha sabit tutmanıza yardımcı olabilir.

Kategori:

Etiketler:

,