Meyve yemeyi çok seviyoruz. Ancak bazı meyvelerdeki şeker oranı diğer meyvelere nazaran çok fazladır. Peki şeker oranı en düşük ve yüksek meyveler hangileri?

Şeker Oranı En Yüksek Meyve: Mango

Meyve senin için iyi! İhtiyacınız olan lif ve diğer besin maddelerine sahiptir. Ama aynı zamanda doğal şekere sahiptir ve bazılarında diğerlerinden daha fazladır. Örneğin, bir mangoda 46 gram şeker vardır. Kilonuzu veya ne kadar şeker yediğinizi izlemeye çalışıyorsanız en iyi bir fikir değil. Belki birkaç dilimin tadını çıkarın ve kalanını sonra yiyin.

Şeker Oranı Fazla Meyvelerden: Üzüm

Üzümler Yemesi biraz daha uzun süren ferahlatıcı bir yaz ikramı olarak sizi bekliyor olacaklar. Üzümün bir fincanında yaklaşık 23 gram şeker vardır.

Üzüm Kaç Kalori?
Siyah Üzüm Kaç Kalori?
Beyaz Üzüm Suyu Kaç Kalori?

Meyvelerin Şeker Oranı: Kiraz

Kirazlar da şekerli meyvelerdendir. Bir fincan kirazda 18 gram şeker var. Büyük bir kase kirazı kısa sürede tüketen bizler için çok fazla şeker anlamına geliyor. Atıştırmalığınızı önceden ölçün, böylece tam olarak ne kadar şeker alacağınızı bilirsiniz.

Kiraz Kaç Kalori?

Armut Ne Kadar Şekerlidir?

Bir orta boy armut şeker oranı 17 gramdır. Kısıtlamaya çalışıyorsanız, hepsini yemeyin – az yağlı yoğurdun içine veya salatanın üzerine birkaç dilim koyun.

Armut Kaç Kalori?

Karpuz Ne Kadar Şekerlidir?

Karpuz şeker oranı orta boy karpuz için 17 gramdır. Adından da anlaşılacağı gibi, suyla yüklüdür ve güneşte bir süre kaldıktan sonra vücudunuzun yeniden şarj olması için ihtiyaç duyduğu elektrolit adı verilen özel minerallere sahiptir. Sadece bir veya iki dilim tüketmek mantıklı olacaktır.

Karpuz Kaç Kalori?

İncir Ne Kadar Şeker İçerir?

İki orta boy incirde 16 gram şeker vardır. Şekerinize dikkat etmeye çalışıyorsanız çok fazla incir tüketmemelisiniz.

İncir Kaç Kalori?
Kuru İncir Kaç Kalori?

Şeker Oranı Fazla Meyvelerden: Muz

Bir orta boy muzda 14 gram şeker vardır. Bu beklediğinizden daha fazla görünüyorsa, yarısını sabah yarısını da akşam tüketebilirsiniz.

Daha Az Şekerli Meyveler: Avokado

Tüm meyveler tatlı şeylerle dolu değildir. Bütün bir avokado – evet, bu bir meyvedir – sadece 1.33 gram şeker içerir. Ancak şekerleri düşük olsa da kalorileri yüksektir, bu nedenle onları günlük bir alışkanlık haline getirmek iyi bir fikir olmayabilir.

Avokado Kaç Kalori?

Az Şekerli Meyve: Ahududu

Ahududu fincan başına 8 gram şeker içerir. İçeriğinde ciddi lif içeren meyvedir. Lif, sindirim için iyidir ve daha az kalori ile daha dolgun hissetmenize yardımcı olabilir. Her seferinde bir tanesinin tadını çıkarmak için mükemmel boyuttalar ve taze çırpılmış krema ve kaşıkla da tüketilebilir.

Az Şekerli Meyvelerden: Kavun

Kavun 5 gram şeker ve 23 gramdan oluşur. Karpuzun aksine düşük şeker ve kalori oranına sahiptir.

Kavun Kaç Kalori?

Az Şekerli Meyve: Çilek

Severek yediğimiz çilekte sadece 7 gram şeker bulunmaktadır.

Çilek Kaç Kalori?
Dağ Eriği Kaç Kalori?

Kategori:

Etiketler:

,