Kalorisi az ve tok tutan yiyecekler diyet yapan insanlar tarafından kurtarıcı olabilir. Kalorisi az ve tok tutan yiyecekler kişilerin midesinde uzun süre kalarak doygunluk hissi sağlamasına yardımcı olur. Böylelikle tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Kalorisi Az ve Tok Tutan Yiyecekler

Yumurta

Yumurta et ile eşdeğer protein değerine sahiptir. Diyetlerin kahvaltı menülerinde mutlaka bir adet haşlanmış yumurta bulunmalıdır. Aynı zamanda içerdiği A ve D vitamini sayesinde hamile kadınlar için de oldukça besleyici ve yararlı bir besindir.

Az Yağlı Et

Balık, et, tavuk ve hindi et ürünleri yüksek proteine sahip olmaları ve uzun süre tokluk hissi vermeleri sayesinde kilo vermede oldukça etkili yiyecek grubudur. Akşam veya öğle yemeklerinde salata eşliğinde tüketilmesi önerilir.

Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi içinde bulunan lifler sayesinde mide suyunu çekerek uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Özellikle spor yapanlar tarafından spor sonrası tükettikleri yiyecekler arasında yer almaktadır.

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri posa ve yüksek lif sayesinde tokluk hissi vermektedir. Aynı zamanda enerji değerleri oldukça düşüktür. Diyet menülerinin vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer almaktadır.

Brokoli

Kalorisi az ve tok tutan yiyecekler listesinde bulunan en önemli sebze brokolidir. Brokolinin bir porsiyonunda yaklaşık 30 kalori bulunmaktadır. Düşük kalorili ve yüksek lif içeren besin grubunda yer alan brokoli bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır.

Kuru Baklagiller

Bitkisel proteinler içeren kuru baklagiller yüksek tokluk hissi verilmektedir. Kurubaklagiller içinde dirençli nişasta, yüksek posa ve lif bulunmaktadır.

Kinoa ve Karabuğday

Kinoa ve karabuğday tam tahıl, yüksek lif ve yüksek protein içermektedir. Tam tahılların düşük glisemik indeksi sayesinde iştah bastırıcı hormonları aktif hale getirerek tokluk hissi vermeye yardımcı olmaktadır. Diyet menülerinde beyaz un ve ekmek yerine tercih edilebilecek besinler arasında yer alır.

Ananas

Meyveler arasında posa ve su değeri yüksek olan ananas, uzun süre tokluk hissi vermektedir. Aynı zamanda yüksek lif içerdikleri için kan şekerini dengelemeye yardımcı olmaktadır.

Lor Peyniri

Lor peyniri enerjisi ve yağ değeri düşük fakat protein değeri yüksek olan bir besindir. Aynı zamanda tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi veren lor peyniri kalsiyum açısından da oldukça zengindir.

Aynı zamanda kalorisi az ve tok tutan yiyecekler listesine balık, kuruyemiş ve çorba ve ton balığı da eklenebilir.

Kategori: