Ne kadar kilo verilirse verilsin basenler maalesef ki en zor kilo verilen bölgelerdendir. Basenler kilo verme döneminde şekil verilmesi açısından zorlanılan bölgedir. Daha çok kadınlar tarafından zorlanılan ve problem yaşanılan basen bölgesi yanlış spor ve beslenme şekliyle alakalı olarak da büyümektedir. İnsan vücudu kilo vermeye başlayınca tüm vücut olarak kilo kaybı yaşanmaktadır. Bu yüzden de bölgesel zayıflama durumu her zaman için söz konusu olmamaktadır. Kalça ve basen eritmek için ne yapılmalı? diyenler için doğru beslenmek ve spor şarttır.

Tüm bunlara rağmen bazen genetik faktörler yüzünden kilo alma durumu kişiden kişiye değişmektedir. Buna göre de kilo alıp verme sürecinde nerenin incelip kalınlaşacağı da belirlenmektedir. Bazı insanlar yağı karınlarında depolamaktayken bazıları da kalça ve basende depolamaktadır. Yağın olduğu yerde kas kütlesini artırmak ve bu bölgedeki yağlardan kurtulmak etkili yöntemdir. Bu da doğru egzersiz ve beslenme ile sağlanmaktadır. Bu yüzden ilk olarak doğru beslenme şekli bilinmelidir.

Basen ve Bacak İnceltme Kürü Nasıl Yapılır?

Basen Eritmede Doğru Beslenme Nasıl Olur?

Öncelikli amaç yağ yakmak olacağı için fazla yağ alımını sınırlandırmak gerekmektedir. Sadece sağlıklı yağlara yer vermek ve margarin, trans yağ gibi yağlardan uzak durmalısınız. Tereyağını da sınırlı şekilde tüketmekte fayda vardır. Karbonhidratlarda basenler için oldukça kilit rol oynamaktadır. Rafine şeker ve un kadınlarda direkt olarak basenlerde kilo almaya neden olmaktadır. Pirinç ve makarnayı da beslenme şeklinizden çıkarmanız gerekir. Lif alımı da bu süreçte önemli olduğu için lif alımı konusuna dikkat etmekte fayda var.

Beyaz un ve pirincin lif açısından oranı düşükken bulgur, tam buğday unu, esmer pirinç, yulaf ezmesi gibi tahıllar  lif oranı açısından oldukça yüksektir. Basen eritmede doğru beslenme nasıl olur? Diyenler için bu gıdalara daha çok yer verilmelidir. Bir başka konu da protein olmaktadır. Protein alımı da basenler için oldukça önemlidir. Diyet listenize eklemekte olduğunuz protein ile daha fazla yemek yemenizin önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca yağsız şekilde alınan protein de yağ yakımını hızlandırmaktadır. Protein konusunda yumurta, tavuk ve hindi eti, mercimek, nohut gibi gıdalara yönelmek gerekir.

Daha fazla meyve ve sebze tüketmekte olduğu yardımcı olmakta ve sağlıklı şekilde kilo verilmektedir. Fiziksel aktiviteden ayrı olarak sebze meyve tüketmek oldukça sağlıklıdır. Öğünlerinizde kesinlikle taze meyve sebze yemek basenleri eritmek için yapılacaklar listesinde yerini almaktadır.

1 Haftada Basen Nasıl Eritilir?

Basen Eritmek İçin Hangi Egzersiz Yapılmalı?

Basenleri eritmek isteyenler daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemelidir. Çünkü hareketsiz yaşam ve uzun süre oturmak basende daha çok yağlanmaya sebebiyet vermektedir. Eğer oturarak çalışmak zorunda olduğunuz bir işiniz varsa ara sıra kalkıp yürümelisiniz. Yürüyüş yapmak üst bacak ve basenlerdeki fazla yağları yakmaya yardımcı olmaktadır. Basen eritmek için hangi egzersiz yapılmalı? Sorusu için kesinlikle yürüyüş tavsiye edilmektedir. Günde 4 kilometre yürümek basenlerde gözle görülür değişikliği de beraberinde getirmektedir. Eğer sürekli yürüyen ve yine de sonuç alamayan kişilerdenseniz hem yürüyüş mesafesini hem de tempoyu artırmayı denemelisiniz. Ayrıca beslenme ve yürüyüş bu konuda birbirinden ayrılmayan bir bütündür. Yani hem yürüyüş yapıp hem de beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Koşu, tempolu yürüyüş, dağ yürüyüşü gibi türler de üst bacaklara ve basenlere oldukça iyi gelmektedir.

Özellikle squat, lunge gibi hareketler de basenler için son derece faydalı olmaktadır. Kalça ve basen eritmek için ne yapılmalı? Sorusu için tüm belirtilenlerin denenmesinde fayda vardır.

Kategori:

Etiketler: