Kilo vermek için yapılan diyetler ve egzersizler çoğu zaman bacak inceltme konusunda pek fazla işe yaramazlar. Bu nedenle, özellikle bacaklarının incelmesini isteyen kişiler bu konu için özel bir çabada bulunurlar. Bacaklar çeşitli nedenlerle kalınlaşabilirler ve incelmesi için biraz uğraşmak gerekir. Uzmanlar bacak inceltmek için çeşitli önerilerde bulunmuştur ve bölgesel incelme konusunda bu önerilere uyduğunuz takdirde bacaklarınızı inceltmeniz mümkündür. Bacakların kalınlaşma sebebi nedir ve bacak yağlarını eritmek için ne yemeli? İnceleyelim.

Bacaklar Neden Kalınlaşır?

Türk kadınları genel olarak bacak ve basen bölgesinin kalın olduğu bir fiziğe sahiptir. Bacak bölgesi neden kalınlaşır? Konusunda en önemli faktör genetiktir. Genetik yatkınlık bir insanın fiziksel görünümünün en önemli sebebidir. Genetiğinizde kalın bacak varsa uzun çabalar sonucunda bacaklarınızda incelme sağlayabilirsiniz. Genetik haricinde bacaklardaki kalınlaşmanın bir diğer sebebi de sağlıksız beslenme konusudur. Sağlıksız gıdaların vücutta yağ tabakasına dönüştüğü yerler göbek, basen ve bacak bölümleridir. Ayrıca hareketsiz bir yaşam biçiminiz varsa ya da oturarak çalışıyorsanız bacaklarınızda kalınlaşma olması da gayet normaldir. Lipödem de denilen ve özellikle kadınlarda görülen bu kalınlaşmanın 4 evresi vardır. İlk evresinde bacaklar düz bir şekilde kalınlaşmaya başlar. İkinci evresinde bu kalınlaşmalara ek olarak belirli bölgelerde dalgalanmalar ve kabarıklıklar eklenir. Üçüncü evrede ise bacak derisinde portakal kabuğuna benzer görüntüler oluşur. Dördüncü evre ise artık sağlık sorunlarının görünmeye başladığı bir evredir. Damar tıkanıklığı ve hareket etmede zorlanma gibi sağlık problemleri baş gösterir.

Bacak Yağlarını Eriten Besinler

Bazı besinlerin içeriğinde yağ yakıcı ve parçalayıcı özellik bulunur. Bu nedenle bacaklarını inceltmek isteyen ya da bölgesel zayıflamak isteyenlerin diyet listelerinde bu besinlere özellikle yer verilir. Bacak inceltme konusunda yardımcı besinler; elma, kuru baklagil, armut, esmer pirinç, badem, brokoli, yulaf, greyfurt, enginar, ahududu, böğürtlen, bezelye, çilek, hindi eti, yeşil çay, çorbalar, yoğurt, acı biber ve bol miktarda su. Bu besinler diyet listesine uygun bir şekilde yenildiği takdirde bacakların incelmesine faydalı olacaktır. Ayrıca bacaklarınızı inceltmek için tükettiğiniz besinlerin yanında mutlaka bol bol su içmeniz de gerekir. Çünkü su içmek yağ yakım sürecini hızlandırır ve iştahı baskılar. Uzmanların araştırmasına göre, her 500 ml su içildiğinde metabolizma hızı yaklaşık olarak %30 artıyor. Bu nedenle insan vücudu için önemli olan suyu içmeyi ihmal etmemeli ve günde kadınlar için 2.7, erkekler için 3,7 litre olan su alımını unutmamalısınız.

Çorbaların Kalorileri

Örnek Bacak Eritme Diyeti

  • Sabah; yaklaşık bir avuç kuru üzüm, 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim tahıllı ekmek ve  1 demet maydanoz.
  • Öğle; 1 porsiyon zeytinyağlı kereviz, 1 kase yoğurt ya da tercihen ayran, 1 dilim tahıllı ekmek.
  • Akşam; 1 porsiyon zeytinyağlı fasulye, yarım porsiyon bulgur pilavı.
  • Gece acıkmanız ya da canınızın bir şeyler istemesi halinde yalnızca bir bardak yağsız süt tüketilmelidir.

Bacak İnceltme Diyeti İle Kaç Kilo Verilebilir?

Kilo verme hızı ve beslenme şekline göre verilen kilo miktarı kişiden kişiye göre değişim gösterir. Bacak inceltme diyeti ile verilen kilo miktarı haftada en fazla bir buçuk kilo olmalıdır. Bu şekilde bacak yağlarını eritmek için ne yemeli? Konusunu çözebilirsiniz.

Kategori:

Etiketler:

, ,