Günde bir saat spor yaparak ideal kiloya kavuşabilmek mümkündür. Günde 1 saat spor yaparak kaç kilo verilir? sorusuna uzmanlar bu süreçte fazla kiloya sahip olan kişilerin düzenli spor ile eklem ağrıları, göbek yağlanmaları başta olmak üzere vücutta kilodan kaynaklı oluşan hastalıkların da zamanla son bulacağını ifade ediyor. Gün içerisinde tüketilen besinlerin kalorileri günde 1 saat spor yapıldığında eşit yağ yakımına denk geldiğinde bir ay içerisinde 2 ile 4 kilo arasında kilo vermek mümkün.

Yapılan araştırmalar düzenli spor yapan kişilerin yaklaşık 2 ile 4 hafta arasında kilo verme sürecinin vücut kitle indeksine bağlı olarak hızlanacağını ifade ediyor. Vücut kitle endeksi ne kadar yüksekse kişinin spor sonrası alacağı verim bir o kadar fazla oluyor. Konuya açıklık getirmek gerekirse bir kişinin vücut kitle indeksi 30’un üzerinde ise 1 ayda en az kaç kilo verilir? diye sorulduğunda en net 5 en fazla 8 kilo verilebilir.. Bu oran 25’lere düştüğünde kilo kaybı 2 ile 5 kilo arasında değişiyor.

Kalça ve Basen Eritmek İçin Ne Yapılmalı?

Günde 1 Saat Spor Yaparak Kaç Kilo Verilir?

Günde 1 saat spor yaparak kaç kilo verilir? Gün içerisinde uygun bir diyet programı ile beraber bir saatlik spor planlaması istenen kilo kaybını hızlandırıyor. Önemli olan vücudun kas kaybından daha çok yağ yakımını hızlandırmasıdır. Yalnızca şok diyetlerle süreci tamamlamak isteyen bir kişi yalnızca kas kaybı yaşayacaktır.
Vücuttaki Fazla Yağ Nasıl Atılır?
Vücudun yağ dengesini koruyabilmesi ve kilo verme sürecinde yağdan atılım sağlanması için spor bu süreci destekler. Günde bir saat yapılacak spor ile birlikte hedeflenen kiloya ile ulaşabilmek düzenli beslenme ile daha elverişli hale gelir. Gün içinde yapılacak bir saat sporun etkisi hareketlerin türü de önemlidir. Basit egzersizlerle mi bu zamanda dolduruluyor yoksa belirli fitness aletleri ve ağırlıklarla mı ya da kişi bir saatini yürüyerek mi kilo verme sürecini destekliyor. Burada günlük bir saat yürüyerek denge bulmaya çalışan biriyseniz gün içinde ne kadar kalori yakacağınızı bilmeniz kilo verme sürecinizi de net olarak hesaplayabilmeyi sağlar.

Açık Alan Spor Aletleri Nasıl Kullanılır?

Gün içinde bir saat yürüyüş yapan bir kişi tempolu yürüdüğünde tam 300 kalori harcar. Bu hesaplama bir ayda 8000 ile 10.000 kalori arasında bir enerji harcanması anlamına gelir. Bu bir haftada 2.100 kaloriye denk gelir. Haftada 2100 kalori harcayan bir kişi 2 ile 4 kilo arasında kayıp yaşar. Bu da ayda 8 ile 10 kilo vermesi demektir. Kişi her gün bir saat tempolu yürüdüğünde bir haftada en fazla 4 kilo 1 ayda en fazla 10 kilo kaybeder.

Günde Kaç Kalori Yakılırsa Haftada 3 Kilo Verilir?

Günde bir saat spor yaparak kaç kilo verilir? ssorusu kişinin yaktığı kalori miktarı ile de doğru orantılıdır. Buna örnek verilecek olursa günlük olarak bir kişi 1800 kalorilik ürün tüketimi sağlıyor ancak egzersizler ile o gün 2000 kalori yakıyorsa ve bunu bir hafta boyunca uyguluyorsa ortalama 2 ile 3 kilo arasında verebilir. Bu durum şu şekilde de düşünülebilir: Gün içerisinde 1800 kalorilik yemek tüketen bir kişi bir saat boyunca yaptığı spor sonrasında 2300 kalori tükettiğini fark ediyorsa o kişinin bir hafta içerisinde vereceği kilo kaybı 4 ile 5 arasında değişir. Düzenli yapılan spordan elde edilecek net sonuç ancak 21 gün sonra fark edilebilir. Gün içinde 30 dakika spor yapan bir kişinin vücudu ancak 30 dakikadan sonra yağ yakmaya başlar. Bu yönüyle düşünüldüğünde belirgin kilo kaybı sağlamak isteyen bir kişinin gün içerisinde bir saat spor yapması hedeflediği kiloya birkaç haftada ulaşmasını sağlayacaktır.

Kategori: